My Favorite MySpace 2.0 Layouts
MySpaceLayouts

Friday, January 22, 2010

PERBEZAAN MINYAK WANGI DAN PERFUME

minyak wangi tu oil.
perfume ni tkde oil (minyak) kt dlm.
perfume ni water base. water ngn oil mane bole becampur.

beza minyak wangi dgn pefume ialah,
minyak wangi tkkan becampur dgn bau badan
dan minyak wangi takde 3 notes yg bebeza
iaitu top notes(bau permulaan),middle notes(bau ptgahan),
& bottom notes(bau akhir) yg ada pd perfume.

-top notes ialah bau masa mula2 spray.
bau ni ialah bau perfume saja.

-middle notes ialah bau lepas 1-2jam spray,selalunya lembut
(ada cmpur ngn bau badan skit)

-bottom notes ialah bau lepas 3-4jam.
bottom notes ni lah bau wangi yg dah becampur dgn aroma badan.
(depends samada EDT atau EDP-EDP lg lama,pompuan saja)

so jika anda guna minyak wangi,
anda tkkan dpt bau spt bau di atas.
in other words,minyak wangi bila pakai,bau dia sama je
dari mula2 spray wktu pagi smpaila ke ptg or mlm.
anda tkkan dpt bau wangi aroma badan kalu pkai minyak wangi.

sbb tu lah minyak wangi ni jauh lebeh murah
jika banding ngn perfume ni.

dan sbb tu lah saya tak heran kalu
minyak wangi ni bole tiru bau dari perfume yg dijual kt kaunter,
dan kemudian bole dijual murah.

itula sbbnye minyak wangi bole dijual murah.

kalu nk tahu,tryla satu pefume ni.
botol besau 1 thun pon tk abes lg.
berbaloi kalu pakai perfume ni.

1 comment: